Повернення корабля Crew Dragon-8 на Землю відкладено

Політика

Відстикування космічного корабля Crew Dragon-8 компанії SpaceX від Міжнародної космічної станції (МКС) для повернення на Землю, що планувалося у вівторок, відкладено через негоду в районі приводнення, повідомило в понеділок NASA.

«Керівництво місії продовжує стежити за погодними умовами біля узбережжя Флориди й ухвалило рішення перенести заплановане в понеділок увечері розстикування місії Crew-8 на вівторок о 21:05 за стандартним східним часом США (середа о 04:05 за Києвом)», – ідеться в повідомленні.

Це вже восьме перенесення розстикування. Спочатку воно планувалося 8 жовтня. Його переносили через урагани в районі Мексиканської затоки.

До складу міжнародного екіпажу місії Crew-8 входять астронавти NASA Меттью Домінік, Майкл Барратт, Дженнет Еппс і космонавт Роскосмосу Олександр Гребенкін. Вони перебувають на станції з початку березня.

Корабель після розстикування з МКС має здійснити м’яке приводнення в районі Мексиканської затоки біля берегів Флориди.З моменту свого першого польоту з екіпажем у 2020 році Crew Dragon доставив у космос п’ять екіпажів, зокрема перший в історії повністю цивільний наприкінці минулого року.

Американська компанія SpaceX припинить виробництво нових космічних кораблів Crew Dragon після того, як завершить будівництво четвертого такого корабля.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь