Повідомлено підозру військкорам «днр», які створювали фейки про ЗСУ

Політика

Двом «спеціальним воєнним кореспондентам» пресслужби так званої Народної міліції «днр повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Про це повідомила Донецька обласна прокуратура у Telegram.

За даними прокуратури, у 2022 році двоє жителів Донецька та Макіївки підтримали вторгнення РФ в Україну, вступили до так званого управління Народної міліції «днр».
«Отримавши псевдопосади воєнкорів у пресслужбі фейкового правоохоронного органу, вони почали брати участь у пропагандистських заходах на підтримку «сво». Донеччанин під час «відряджень» до тимчасово окупованих населених пунктів Херсонської області поширював у «Telegram» інформацію щодо проведення там фейкового референдуму. Відеозвіти і «фронтові щоденники» вони наповнюють фейками про ЗСУ».
Житель Маківки, як розповіли у відомстві, знімав відеосюжети та створював інший інформаційний контент, що транслювався у соцмережах.Чоловікам заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Нині вони перебувають у розшуку.

Служба безпеки та Національна поліція затримали у Полтаві двох поплічників російських спецслужб, які підпалювали військові авто.

Раніше у Тернополі та Черкасах затримали трьох підпалювачів авто, які діяли на замовлення рф. Вони шукали легкого заробітку в соцмережах, а їхніми цілями були автомобілі, які проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на передовій.

Служба безпеки України та Національна поліція затримали на Закарпатті чоловіка, який на виконання замовлення російських спецслужб підпалив автомобілі Збройних сил України та Товариства Червоного Хреста.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь