Пpем’єр-мініcтр Британії жоpстко відповів путіну на ядepні погpози: “Listen here, Vova…”

Media-ua 24, Світ

Британський прем’єр Стармер під час візиту у США заявив, що Велика Британія не боїться ядерних “погроз” путіна.

Британський прем’єр Кір Стармер заявив, що росія “спочатку все це почала” і “була причиною конфлікту” в Україні.

“Ми не шукаємо жодного конфлікту з росією, у нас ні в якому разі немає таких намірів. Але росіяни почали цей конфлікт, а Україна має право на самооборону”, — сказав Стармер.

Ці слова він сказав у відповідь на попередження президента Володимира путіна про те, що у разі дозволу Україні використати далекобійне озброєння для атак на російську територію, НАТО “де факто” вступить у війну з росією.

У США відмовилися коментувати слова путіна. За даними видання Politico, західні країни вирішили дозволити Україні бити по росії далекобійним озброєнням через відомості США про постачання Іраном ракет до росії.

Однак Москва та Тегеран спростовують відомості західних спецслужб про одержання росією від Iрану першої партії балістичних ракет.

UPD! Як пише видання Times, під час зустрічі в Білому домі, сьогодні 13 вересня (в п’ятницю) Стармер робить усе можливе аби переконати Джо Байдена дозволити Україні використовувати поставлені Британією ракети Storm Shadow для завдання ударів по цілях на росії.

За даними джерел видання, Британія та США можуть дозволити Україні використовувати британо-французькі крилаті Storm Shadow (вони ж SCALP EG).

А от щодо використання американських ракет ATACMS через занепокоєння Байдена щодо можливої ​​ескалації – питання трохи “підвисає”.

Тут надія лише надія на Конгрес США, яки виступає “за” такий дозвіл.

New York Times також пише з посиланням на джерела, що президент США схиляється до того, щоб погодитися на застосування Україною західної зброї російським тилом, але тільки якщо зброя не американська.

Rostyslav Demchuk

Залишити відповідь