Правоохоронці викрили нові схеми ухилення від мобілізації за гроші

Політика

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Києва, адвокатці та завідувачу відділенням лікарні, які за гроші допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

 

Київ

Викрито киянина, який, видаючи себе за військовослужбовця, пропонував охочим уникнути мобілізації. За 8 тисяч доларів США він обіцяв працевлаштування до одного із добровольчих військових формувань. Таким чиним «клієнт» не підлягав мобілізації та мав можливість безперешкодного перетину кордону. Підозрюваному інкриміновано перешкоджання законній діяльності ЗСУ й інших військових формувань та незаконне переправлення осіб через державний кордон України.
 

Вінничина

Викрито адвокатку та завідувача відділенням лікарні. Адвокатка пропонувала своїм клієнтам з числа військовослужбовців оформити медичні документи, які дають право на звільнення з військової служби за станом здоров’я або переведення до нижчої категорії придатності.
В подальшому завідувач відділенням місцевої лікарні видавав їм фіктивні документи про нібито перебування на тривалому стаціонарному лікуванні та діагностування захворювань або травм, що не дають можливості виконувати обов’язки військової служби. Такі «послуги» коштували від 700 до 2800 доларів США.Підозрюваним інкриміновано службове підроблення та одержання неправомірної вигоди.

Наразі всім трьом підозрюваним за клопотанням прокурорів обрано запобіжні заходи.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється ГСУ СБУ та СУ ГУ НП у Вінницькій області за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області.

Нагадаємо, в Одесі попередили вбивство голови громадського формування на замовлення спецслужб рф.

Раніш ми повідомляли, що Служба безпеки та Національна поліція України затримали п’ятьох поплічників держави-агресора, які підпалювали авто Сил оборони та залізничні об’єкти.

Також ми писали, що Нацполіція та СБУи нейтралізували групу підлітків, які на замовлення російських спецслужб підпалювали релейні шафи Укрзалізниці.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь