Прем’єр Туск назвав ще причину, чому поляки не збивають російські ракети та дрони

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск визнав, що за теперішніх умов військові країни не мають змоги збивати російські ракети та дрони, які залетіли у повітряний простір країни.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів, чому польська протиповітряна оборона не збила 26 серпня російський дрон, який залетів на 25 км углиб території Польщі, пише Rzeczpospolita.

Туска запитали, чи будуть зміни до закону, які спростять збиття об’єктів – таких як безпілотники чи ракети – які з’являються в польському повітряному просторі під час масованих російських повітряних атак, ціллю яких є, серед іншого, Західна Україна. У ЗМІ закликав до більш агресивного збивання таких об’єктів, зокрема, колишній командир спецпідрозділу JW GROM, генерал Роман Полко. Наразі, відповідно до процедури, згоду на збиття такого об’єкта в мирних умовах має надати оперативний командувач генерал Мацей Кліш.

«Я відкритий – і ми можемо якнайшвидше змінити положення», – відповів Прем’єр-міністр.

Водночас Туск вказав, що «проблема зі збиттям часто носить інший характер. Часто це долі секунди, за які неможливо перевірити, чи це не цивільний об’єкт. Чи це не якись літак, який заблукав».Крім того, він висловив сумніви у тому, чи дійсно щось прилітало 26 серпня у повітряний простір Польщі. За його словами, зниклий дрон уже кілька днів шукають 400 військових, і поки безрезультатно.

Раніше повідомлялося, що повітряну ціль, яка під час масованої атаки рф 26 серпня увійшла в повітряний простір Польщі, засікли три радари ППО. Ймовірно це був шахед, який зник у районі містечка Тишовце.

При цьому командувач оперативного командування ЗС Польщі Мацей Кліш заявив, що був готовий віддати команду на знищення об’єкта, але не зміг цього зробити через погані «атмосферні умови».

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь