Прем’єрка Данії застерегла від розмов про обмін українських територій на мир

Політика, Світ

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен застерегла західних союзників від розмов про можливу відмову України від територій, окупованих росією, в обмін на мир.

Про це пише видання Politico.

Фредеріксен переконана, що Заходу необхідно чітко розуміти наміри росії.

«Ви справді вірите, що росія просто скаже: «Добре, дякую» і більше нічого не зробить? Я не вірю. Ми повинні підштовхнути росію одного дня до мирних переговорів, але це має бути продиктовано бажанням росії, щоб дійсно настав мир», – сказала вона.

Крім того, Фредеріксен зазначила, що прагне почути більше про «План перемоги» українського президента Володимира Зеленського, адже «ніхто з нас в Європі не просив війни».Також прем’єрка Данії підтримала заклики дозволити Україні використовувати ракети великої дальності для ураження цілей в глибині росії.

«Я не думаю, що Україна зможе виграти цю війну, якщо ми не дамо їй щось більш потужне, що означає зняття обмежень і надання їй ракет дальнього радіуса дії. Звичайно, це має бути згідно з міжнародним правом, все повинно бути так, але це зрушення, яке необхідне», – зазначила вона.

Нещодавно уряд Данії виділив 130 мільйонів данських крон (понад 16 мільйонів євро) для підтримки енергетичної системи України, про що повідомило Міністерство клімату, енергетики та комунальних послуг Данії.

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен розкритикувала Китай за підтримку рф у війні проти України. Також вона звинуватила Пекін у тому, що він не дотримується правил міжнародної торгівлі. В інтерв’ю Politico в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку Фредеріксен назвала Китай частиною групи з чотирьох країн, включаючи росію, Північну Корею та Іран, тісна співпраця яких «має величезні глобальні наслідки».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь