Прем’єр Грузії заявив, що рф нібито не має впливу на країну

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе у своєму інтерв’ю Euronews запевнив, що росія не має ніякого впливу на політичну ситуацію в країні, зокрема на парламентські вибори, які відбудуться 26 жовтня.

Кобахідзе підкреслив, що бути частиною європейської сім’ї — це історичний вибір для Грузії та грузинів. Він зазначив, що Грузія є християнською нацією, і Європа завжди асоціювалася з християнством, яке вона захищала.

Прем’єр також запевнив, що в Грузії немає політичних партій під російським впливом, а медіа-канали не відчувають такого тиску, тому російська сторона не має можливостей впливати на вибори.

Однак у передвиборний період опозиційні сили і стратегічні партнери критикують владу, звинувачуючи її у зміні зовнішньополітичного вектора і на користь російських інтересів, що викликало занепокоєння в суспільстві.

Раніше ми писали, що грузинська влада ухвалила постанову про стратегічні об’єкти, серед яких – Центральна виборча комісія (ЦВК) Грузії, блокування яких під час проведення парламентських виборів каратиметься позбавленням волі.Також нагадаємо, що президентка Грузії Саломе Зурабішвілі не виключає, що у разі перемоги на парламентських виборах партії «Грузинська мрія» її можуть посадити до в’язниці.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь