Прем’єр Лівану закликав ООН ухвалити резолюцію про припинення вогню з Ізраїлем

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті закликав Організацію Об’єднаних Націй ухвалити резолюцію із закликом до «негайного» припинення вогню між Ізраїлем та підтримуваним Іраном угрупованням «Хезболла».

Про це повідомляє Arab News.

Мікаті заявив, що МЗС Лівану звернеться до Ради Безпеки ООН з проханням ухвалити резолюцію із закликом до «повного і негайного припинення вогню».

Він зазначив, що його уряд відданий «повному застосуванню Резолюції 1701», прийнятій в 2006 році, та закликає до того, щоб ліванська армія й миротворці були єдиними збройними силами, розгорнутими на півдні країни.

««Хезболла» згідна з цим питанням», – додав він.Раніше джерело повідомило, що 27 вересня «Хезболла» поінформувала ліванську владу про згоду на припинення вогню з Ізраїлем, проте того ж дня в результаті ізраїльського удару було вбито її лідера Хасана Насраллу.

Раніше підтримуване Іраном бойове угрупування заявляло, що погодиться на перемир’я лише в тому випадку, якщо воно буде укладено і з їхнім палестинським союзником ХАМАСом в Газі.

Сьогодні, 11 жовтня лідер «Хезболли» Вафік Сафа отримав серйозні поранення і перебуває в критичному стані після ізраїльського авіаудару по Бейруту, повідомляє Sky News Arabia з посиланням на джерела.

Також нагадаємо, що наприкінці вересня ізраїльським військовим вдалося ліквідувати багаторічного очільника ліванського угруповання Хезболла Хасана Насраллу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь