Президент Ірану відвідає рф у жовтні для участі у саміті БРІКС та зустрічі із путіним

Політика, Світ

Президент Ірану Масуд Пезешкіян візьме участь у майбутньому саміті БРІКС, який проходитиме в Казані з 22 по 24 жовтня.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на іранські державні ЗМІ.

Посол Ірану в росії Казем Джалалі підтвердив у неділю, 15 вересня, що Пезешкіян візьме участь у саміті проведе зустріч із російським диктатором володимиром путіним.

Як зазначає агенція, Іран і росія мають намір підписати двосторонню всеосяжну угоду про співпрацю.

США звинувачують Іран у постачанні БПЛА Shahed-131/136, Mohajer-6 та інших дронів країні-агресорці росії для ведення війни проти України. За даними ЗМІ, в обмін на це рф постачає Ірану кіберзброю, західну зброю, «захоплену на полі бою», і допомагає розвивати ракетну програму.Також країна-агресор займається виробництвом іранських дронів-камікадзе на території особливої економічної зони в Алабузі в Татарстані. Іран передає росії матеріали і технології, проте офіційно заперечує це.

Раніше ми писали, що глава Міністерства закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс заявив, що Литва підтримує всі європейські санкції проти Ірану через його постачання ракет росії.

Також нагадаємо, що використання іранських балістичних ракет посилить здатність росії завдавати високоточні удари по українських військових або цивільних об’єктах, що розташовані поблизу лінії фронту.

Глава МЗС Андрій Сибіга заявив, що Україна перевіряє інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет. Також у МЗС опрацьовують позицію з цього питання.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь