Президент Румунії затвердив передачу Україні ЗРК Patriot

Політика

Румунія передасть Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Президент Румунії Клаус Йоганніс оголосив про це, підписавши законопроект, який був схвалений парламентом Румунії.

Про це пише News.ro.

Румунія надасть Україні Patriot у конфігурації, погодженій з американськими партнерами. Уряд Румунії також отримав повноваження для закупівлі нового комплексу Patriot, щоб замінити той, який передадуть Україні. Це дозволить Румунії зберегти свій наземний потенціал протиповітряної оборони.

Система Patriot є передовим зенітно-ракетним комплексом, розробленим США для захисту від ракетних та авіаційних атак. Вона здатна ефективно вражати тактичні балістичні ракети, крилаті ракети та літаки і широко використовується в багатьох країнах світу.

Раніше ми писали, що німецький уряд замовив у виробника комплексів протиповітряної оборони IRIS-T 17 таких систем для української армії.Також нагадаємо, що влада Антверпена вважає необхідним розгорнути навколо міста систему протиповітряної оборони Patriot на тлі війни в Україні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь