Президентка Грузії виступить зі зверненням щодо результатів виборів

Політика, Світ

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яка перебуває в опозиції до партії влади, зробить першу заяву за підсумками парламентських виборів, що пройшли 26 жовтня. Очікується, що вона звернеться до громадян у неділю, 27 жовтня, ввечері.

Про це йдеться на офіційній сторінці Зурабішвілі у Faccebook.

Звернення Зурабішвілі заплановане на 21:00 (19:00 за Києвом). Очікується, що вона озвучить свої перші офіційні коментарі щодо результатів.

Крім того, Зурабішвілі вже спростувала фейк про те, що президентка нібито раніше закликала прийняти наслідки виборів та рухатись далі до європейського майбутнього.

Проєвропейська “Коаліція за зміни”, яка подолала виборчий бар’єр, раніше повідомила, що опозиційні сили працюють разом із президенткою, а сьогодні вони провели зустріч із нею. Незабаром буде оприлюднено план дії опозиції на майбутнє.У Грузії відбулись вибори до парламенту, лідером за підрахунком голосів стала правляча партія «Грузинська мрія». Багато хто вважає це вирішальним чинником для давнього прагнення країни до членства в ЄС.

Перше засідання парламенту Грузії пройде у звичайному режимі, і уряд буде затверджено, незважаючи на відмову опозиції визнавати результати виборів, заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе.

Голова спостережної місії ENEMO Златко Вуйвовіч заявив, що парламентські вибори 2024 року в Грузії проходили в поляризованій та обмежувальній обстановці, що негативно вплинуло на інклюзивність, прозорість і справедливість.

Колишній прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія заявив, що опубліковані Центрвиборчкомом результати виборів насправді не відображають волю громадян. Лідер опозиційної партії “Гахарія за Грузію” закликав до “розумних форм протесту”.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь