Президентка Єврокомісії відмовилася зустрічатись із прем’єром Сербії: що сталося

Політика, Світ

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Белграда не захотіла зустрічатися з прем’єром Сербії Мілошем Вучевичем. Бо той перед цим мав контакт з російським міністром.

Про це повідомляє сербське видання N1.

Як розповів виданню представник Єврокомісії, було зроблено висновок, що у зустрічі фон дер Ляєн з Вучевичем немає сенсу. Причиною стала зустріч сербського прем’єра з міністром економічного розвитку рф Максимом Решетніковим.

В анонсі зустрічі стверджувалося, що під час зустрічі сторони хочуть зміцнити співпрацю між рф та Сербією у сфері економіки і не лише. При цьому N1 звернув увагу, що уряд направив ЗМІ повідомлення про підсумки зустрічі Вучевича з Решетниковим, але на офіційному сайті його не оприлюднили. У повідомленні сказано, що чиновники «обговорили подальше зміцнення економічної та спільної співпраці».

При цьому Урсула фон дер Ляєн похвалила сербського президента Александара Вучича за те, що він не поїхав на саміт БРІКС у Казані, а зустрівся з європейськими лідерами, включаючи її, а також прем’єр-міністрів Польщі та Греції.Раніше ми писали, що президент Сербії Александар Вучич 20 жовтня провів першу за майже два з половиною роки телефонну розмову з російським диктатором путіним.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь