Про “обережні” успіхи на покровському напрямку, – майор Юрій Гаркавий

Війна

Про “обережні” успіхи на покровському напрямку, – майор Юрій Гаркавий

На Покровському напрямку населені пункти цілодобово “переходять з рук в руки”, але щодня, на кожній ділянці цього напряму, хоч по одній вулиці, українські захисники відбивають у ворога і роблять це дуже вдало

Про це розповів командир 425-го окремого штурмового батальйону “Скала” майор Юрій Гаркавий.

Він зазначив, що спектр всіх дій Збройних Сил України дають свої плоди.

На сьогодні, за два тижні ворог не просунувся. Навпаки, ми маємо успіхи. Не буду з міркувань безпеки казати де саме. Але, впевнений, що вони (росіяни) навіть керівництву своєму не доповідають, що ті населені пункти вже не їхні”, – розповів захисник. Гаркавий акцентував:

“Відбиваємо не тільки вулиці, але й населені пункти, щоправда невеличкі. На сьогодні, Новогродівка, Миколаївка – це там, де ворог пробує інтенсивно діяти, ми йому збиваємо потенціал і просуваємося”.

Також, за його словами, ворог не наступає таким великим потенціалом, як це було нещодавно. При цьому, інтенсивність штурмів російських окупантів не зменшилась, але до піхотних груп противник залучає значно меншу кількість військовослужбовців.

“Якщо тиждень назад він ще йшов від 20 до 40 чоловік на одну мою позицію , то на сьогодні 3-6 вони назбирали. Але, все одно йдуть. Тобто, кількість впала, але інтенсивність – ні”, – підкреслив він. 

Крім того, серед російських окупантів, які за останній тиждень поповнили український обмінний фонд в зоні відповідальності їх підрозділу, помітно менше військових з фаховим професійним досвідом.

“Тобто, якщо це штурмовики, то вони не такі досвідчені як були раніше”, – додав він.

Військовий вважає, що спектр всіх засобів, які Сили оборони України приготували російським окупантам, “змінять ситуацію цілком і кардинально”, зокрема, на Покровському напрямку.

“На сьогодні, треба відсунути ворога від Покровська якомога далі – це я ставлю собі за мету і керівництво ставить мені такі завдання”, – резюмував командир 425-го ОШБ “Скала”.

Верба оголосила ім’я новонародженої доньки! Шокуюче ім’я – як таке ім’я може бути?
Верба оголосила ім’я новонародженої доньки! Шокуюче ім’я – як таке ім’я може бути?
24 вересня 2024 р. 20:59

Український морпіх, який у російському полоні втратив мову, знову заговорив
22-річний морпіх Юрій Гульчук, який втратив мову через катування в російському полоні, знову заговорив. Про це повідомляє “Радіо Свобода” 26 вересня.

Про “обережні” успіхи на покровському напрямку, – майор Юрій Гаркавий
На Покровському напрямку населені пункти цілодобово “переходять з рук в руки”, але щодня, на кожній ділянці цього напряму, хоч по одній вулиці, українські захисники відбивають у ворога і …

Залишити відповідь