Пропагандистам рф наказали не говорити про збільшення витрат на війну

Політика, Світ

російська федерація планує виділити 13,2 трильйона рублів (близько 142 мільярдів доларів) на оборонні витрати та війну проти України у держбюджеті на 2025 рік. Ця сума становить більше третини всіх витрат і є рекордною для країни.

Однак, російська влада побоюється негативного сприйняття цих новин серед громадян, що може призвести до зниження рейтингу президента володимира путіна. Після публікацій про зростання військових витрат, російські державні та лояльні ЗМІ отримали вказівки від адміністрації президента уникати цієї теми.

Зокрема, медіа були проінструктовані подавати бюджет як соціальний, уникати згадок про військові витрати і акцентувати увагу лише на виплатах військовослужбовцям та підтримці їхніх родин. Такі заходи, як повідомляє видання Медуза, спрямовані на уникнення розмов про зростаючі військові витрати, що можуть викликати запитання про ефективність влади в контексті соціальних проблем, зокрема зростання цін та нестачі лікарів і вчителів.

Джерела з близького оточення адміністрації путіна наголошують, що публікації про бюджет повинні створювати соціальний оптимізм, а не песимізм, оскільки зростання військових витрат може стати тригером для запитань про їх використання. В результаті, ЗМІ акцентують увагу на позитивних аспектах бюджету, таких як фінансування соціальних програм, намагаючись уникнути обговорення військових витрат.

Раніше ми писали, що диктатор володимир путін підписав закон, який звільняє від кримінальної відповідальності підсудних, які проходять військову службу в росії.Також нагадаємо, що володимир путін, за даними видання The Atlantic, одержимий ідеєю безсмертя, що впливає на його поведінку та особисті вимоги до оточення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь