Пропагандистку Монтян позбавили права займатися адвокатською діяльністю в Україні

Політика

Російську пропагандистку Тетяну Монтян позбавили права займатися адвокатською діяльністю в Україні за рішенням кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Житомирської області.

Це сталося за скаргою Офісу генерального прокурора.

Монтян відома своїми публічними виступами на російських пропагандистських каналах після початку повномасштабної агресії рф проти України, де вона виправдовувала дії росії та закликала до повалення конституційного ладу України. У березні 2023 року прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно неї.

Служба безпеки України в лютому 2023 року зібрала доказову базу щодо її діяльності. Монтян виїхала до росії ще в 2021 році і відтоді активно відвідує окуповані райони Донецької та Луганської областей для підготовки пропагандистських матеріалів на користь рф.

Раніше ми писали, що голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін звільнив директора департаменту охорони здоров’я Олександра Завроцького на тлі корупційного скандалу у місцевій медико-соціальній експертній комісії.Також нагадаємо, що працівники ДБР затримали трьох посадовців Голосіївського РТЦК та СП міста Києва та трьох цивільних, які організували схему незаконного ухилення від мобілізації військовозобов’язаними.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь