Прибутки енергогіганта Shell знизилася на третину, названо причини

Політика

У третьому кварталі 2024 року індикативна маржа нафтоперероблення енергетичного гіганта Shell впала до $5,5 за барель.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Глобальна маржа нафтоперероблення Shell в останні місяці опинилася під тиском через уповільнення економічної активності, особливо в Китаї, а також у зв’язку із введенням в експлуатацію нових нафтопереробних заводів.

Компанія повідомила у звіті, що індикативна маржа нафтоперероблення впала до $5,5 за барель у третьому кварталі з $7,7 за барель у попередньому періоді.

За даними компанії Shell, торгові результати її підрозділу з виробництва хімікатів і нафтопродуктів також будуть нижчими, ніж у другому кварталі.Водночас Shell підвищила свої прогнози виробництва зрідженого природного газу до діапазону від 7,3 млн до 7,7 млн метричних тонн за квартал (раніше цей діапазон складав від 6,8 млн до 7,4 млн тонн).

Енергетична компанія також підвищила свій прогноз видобутку нафти й газу на квартал до 1,74-1,84 млн барелів нафтового еквівалента на день, з 1,58 млн до 1,78 млн барелів нафти.

Раніше повідомлялося, що два нафтові гіганти – Shell та ВР – повідомили про різке падіння прибутку за підсумками 2023 року після рекордних показників 2022 року.

Газовий і нафтовий гігант Shell планує закрити щонайменше 1000 роздрібних автозаправних станцій у найближчі роки. Натомість компанія розгортатиме станції для зарядки електромобілів.

Нафтогазова компанія Shell звернулася до лондонського суду з позовом та вимагає від Greenpeace компенсації через багатоденну акцію протесту на судні Boskalis.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь