«Примусити росію до миру може лише сила»: Зеленський відреагував на удар по Сумах

Політика

Вже вісім людей загинули через подвійний удар по медустанові у Сумах. Рятувальна операція продовжується.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

«Суми. росія вдарила «Шахедами» по одній із лікарень міста. Наразі відомо про 8 загиблих. Мої співчуття родинам та близьким. 11 людей поранено, із лікарні евакуйовано 113 пацієнтів», – розповів він.
За словами президента, рятувальна операція триває.
«Ліквідовуємо наслідки, рятуємо життя. Робимо максимум, щоб надати нашим людям необхідну допомогу», – додав він.Зеленський зазначив, що усім у світі, хто говорить про цю війну, варто звертати увагу, куди бʼє росія – окупанти воюють з лікарнями, цивільними обʼєктами, життями людей.

«Примусити росію до миру може лише сила. Мир через силу – тільки це єдиний правильний шлях. Дякую всім, хто допомагає нам на цьому шляху», – констатував глава держави.

Цієї ночі росіяни випустили по Україні 73 ударних дрони та чотири ракети (дві балістичні «Іскандер-М» та дві авіаційні Х-59/69). Сили ППО знищили 69 «Шахедів» та дві керовані авіаційні ракети.

Також окупанти вдарили по закладу охорони здоров’я в Сумах. За попередньою інформацією, є постраждалі. Крім того, російські дрони атакували житловий сектор у Сумах. На даний момент відомо про 11 поранених і 8 загиблих.

Приблизно півтора десятка російських ударних дронів, які загрожували Києву, були знищені силами та засобами ППО на підступах та на території столиці в ніч проти 28 вересня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь