ПриватБанк продав кілька сотен АЗС та 33 земельні ділянки

Політика

Державний ПриватБанк 27 вересня реалізував 245 станцій АЗС, а також 33 земельні ділянки за 695,92 млн грн, які мали відношення до колишніх власників установини.

Про це свідчить інформація на сайті системи електронних торгів OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції).

Ім’я покупця не розкривається. Згідно з оприлюдненими даними, сплачена за лот сума на 0,3% більша за стартову ціну – 693,92 млн грн.

Пресслужба СЕТАМ уточнила, що продані об’єкти розташовані у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

«Покупець нараз невідомий. На 99% це хтось з діючих операторів. 1% залишу на якесь диво типу оптових операторів. Також треба розуміти, що по факту йдеться про земельні ділянки, будівництво нового невеличкого комплексу коштуватиме від $500 тис. Якщо навіть йдеться про 50 АЗК, це $25 млн. Це на додачу до сплачених $17 млн», – поділився припущеннями директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн у фейсбуці.Коментуючи цю угоду, він висловив думку, що у зв’язку з розташуванням більшості об’єктів у віддалених населених пунктах і майже повної їхньої відсутності в містах, АЗС не зможуть згенерувати виручку, необхідну для прибуткової роботи.

Нагадаємо, що ПриватБанк розширив можливості міжнародної доставки своїх карток, дозволивши українцям отримувати їх безкоштовно в восьми нових країнах. Тепер послуга доступна для жителів Бельгії, Болгарії, Кіпру, Казахстану, Ізраїлю, Нідерландів, Норвегії та Швеції.

Також нагадаємо, що державні UGB (Укргазбанк) та ПриватБанк стали першими банками в Україні, які приєдналися до Фонду підтримки енергетичної безпеки (ESSF) Європейського банку реконструкції та розвитку.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь