Призначено нового командира бригади, яка захищала Вугледар

Політика

Після звільнення Івана Вінніка новим командиром 72-ї окремої механізованої бригади (ОМБр) імені Чорних Запорожців було призначено полковника Олександра Охріменка.

Про це повідомляє 72 ОМБр у Facebook.

«Далі Чорних Запорожців вестиме в бій полковник Олександр Охріменко», – йдеться у повідомленні.

У бригаді також подякували Івана Вінніку «за стійкість, силу, волю, мудрість та любов до особового складу!».

«Бої за Бахмут, Павлівку, Вугледар, Микільське, Новомихайлівку, Водяне. Знов Вугледар. Період, який тривав більше двох років. Це час, коли ворог не зламав нас. Це бої, які об’єднали. Це шлях, котрий ми пройшли під керівництвом героя України та народного героя України полковника Івана Вінніка», – йдеться у повідомленні.Тепер перед військовими бригади та їхнім новим очільником стоять «нові цілі, завдання, мета і набуття спроможностей».

За повідомленням деяких українських медіа, близько 100 бійців 123-ї бригади Територіальної оборони (ТРО) відмовилися виконувати наказ та залишили свої позиції на Донеччині, зокрема в районі Вугледара.

Поблизу міста Вугледар на Донеччині, яке обороняла 72 окрема механізована бригада, росіяни мали десятикратну перевагу в артилерії. Україна ж намагається завдати росіянам великих втрат, навіть якщо доводиться відступати.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь