путін бреше про Україну і не хоче справжнього миру, – Блінкен

Політика, Світ

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що російський диктатор володимир путін продовжує брехати, що в українського народу нібито немає власної ідентичності. Він не зацікавлений у справжньому мирі.

Про це Ентоні Блінкен заявив на засіданні Ради Безпеки ООН

“путін продовжує брехливо стверджувати, що Україна не є справжньою державою. В очах путіна українського народу, як і самої України, не існує”, – сказав Блінкен.

Політик нагадав, що Україна неодноразово заявляла, що дипломатія – єдиний спосіб покласти край цій війні, і вона готова вести переговори. Але російська сторона цього не хоче.

“путін не зацікавлений у такому мирі, і нещодавно заявив, що росія повернеться за стіл переговорів тільки тоді, коли Україна виведе свої війська з Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей. Іншими словами, коли Україна відступить зі своєї власної території”, – нагадав Блінкен.Він наголосив, що світ зобов’язаний “підтримати заклик України до справедливого і міцного миру, щоб покласти край агресивній війні росії”.

Крім того, Блінкен зазначив, що деякі країни на засіданні Радбезу ООН висунули свої пропозиції, а окремі з них не згадують Статут ООН або його принципи, не згадують відмінності між агресором й жертвою, закликають усі сторони до деескалації.

“Усі ці пропозиції винагородили б агресію путіна, дозволили б йому відпочити, переозброїтися, знову вторгнутися в Україну, як він робив це знову і знову”, – підсумував Блінкен.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала ключові моменти для можливих мирних переговорів щодо припинення російської агресії проти України.

Довгостроковий мир між Україною та росією буде лише у разі, якщо путін втратить владу, а Україна отримає вагомі гарантії безпеки, написав у колонці для Project Syndicate експрем’єр Швеції Карл Більдт.

Водночас російська федерація офіційно відмовилася брати участь у другому Саміті миру, заявила офіційний представник МЗС росії Марія Захарова.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь