путін поїде до країни, яка мала би його затримати

Політика, Світ

3 вересня кремлівський ватажок володимир путін планує відвідати Монголію. Країна визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт покидька, та мала б його арештувати. Що навряд, оскільки він їде на запрошення президента країни Ухнагійна Хурелсуха.

У пресслужбі Кремля вже повідомили, що метою візиту російського диктатора до Монголії є участь в урочистостях, присвячених 85-річчю перемоги радянських та монгольських військ над японськими збройними силами на річці Халхін-Гол.

У пресслужбі додали, що очільники рф та Монголії обговорять «перспективи подальшого розвитку відносин між країнами, всеосяжного стратегічного партнерства, проведуть обмін думками щодо актуальних міжнародних та регіональних проблем». Планується підписання низки двосторонніх документів.

Поїздка путіна до Монголії стане першим його візитом до країни, яка ратифікувала Римський статут. Тобто країна є учасником Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт путіна, та зобов’язана виконувати його рішення.

Монголія це зробила ще у 2003 році, і дуже цим пишалася – мовляв, це був крок до її визнання у світі як правової сучасної держави. Крім того, наприкінці 2023 року монгольський суддя вперше потрапив до МКС, і президент країни тоді заявив про «зростання та зміцнення репутації країни на міжнародній арені». І якщо це не хитрий план Ухнагійна Хурелсуха для арешту диктатора, то ця набута репутація країни буде похована.Нагадаємо, МКС у березні 2023 року видав ордер на арешт путіна за депортації українських дітей. З того часу диктатор уникав відвідин країн, де його можуть арештувати. Зокрема він відмовився брати участь у саміті БРІКС у ПАР в липні 2023 року.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь