путін виступив із черговою порцією ядерних погроз на адресу України та Заходу

Політика, Світ

російський диктатор путін пригрозив змінити ядерну доктрину рф таким чином, щоб вона дозволяла застосувати ядерну зброю у разі нападу на росію неядерної країни за підтримки ядерної. Або у випадку пуску ракет чи навіть БПЛА. Це явний натяк на операцію у Курській області чи можливе застосування західних ракет по російській території.

Засідання радбезу рф, на якому кремлівський дід сипав погрозами в бік Заходу, демонстративно показали по російському ТБ. Диктатор запропонував внести наступні зміни до «доктрини ядерного стримування» рф:

  • достовірна інформація про старт у бік рф засобів повітряно-космічного нападу спричинить ядерну відповідь.
  • рф може розглянути питання застосування ядерної зброї вже після достовірних даних про масований старт ракет та БПЛА під час перетину кордону. Яких саме ракет, не уточнюється. У старій версії доктрини йшлося про старт у бік рф носіїв ядерної зброї.
  • агресію проти росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або за підтримки ядерної держави пропонується розглядати як їхній спільний напад на росію.
  • критична загроза суверенітету рф у випадку нападу із застосуванням звичайній зброї буде підставою для ядерної відповіді (у старій доктрині теж було).
  • рф залишає за собою право застосувати ядерну зброю у разі агресії щодо Білорусі.

При цьому путін цинічно заявив, що рф «дуже відповідально» підходить до питань ядерної зброї, прагне не допустити «розповзання ядерних озброєнь та їх компонентів».

Раніше директор ЦРУ висміяв ядерні погрози Москви. Лідери західних країн повинні не боятися та менше реагувати на спроби ядерного шантажу з боку росії, оскільки це є звичною тактикою Кремля.

Зеленський пояснив, чому не варто вірити ядерним погрозам Кремля. путін занадто любить своє життя, щоб реально наважитися застосувати ядерну зброю.

Застосування росією ядерної зброї проти України вважають виправданим 34% росіян, опитаних фахівцями російського Левада-Центру.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь