Путін заявив про готовність до переговорів з Україною: єдина умова – Курська область

Політика, Суспільство

Як попередня умова Путін назвав відступ ЗСУ з території Курської області.

Путін раптово переглянув своє ставлення до переговорів з Україною та змінив умови російської влади для їхнього початку. Про це пише “Агентство”.

Під час так званого уроку “Розмови про важливе”, який Путін провів у Кизили (Республіка Тива), він припустився можливості мирних переговорів з Україною. Як попередню умову він назвав відступ ЗСУ з території Курської області. До цього президент називав попередньою умовою для початку переговорів відступу ЗСУ за межі анексованих областей України. А після вторгнення в Курську область взагалі заявляв про неможливість таких переговорів.

Цей коментар серйозно відрізняється від першої реакції Путіна на вторгнення України до Курської області: 12 серпня на нараді з членами Ради безпеки Путін виключив можливість переговорів з Україною: “Про які переговори взагалі може йтися з людьми, які без розбору завдають ударів по мирним людям, по цивільній інфраструктурі або намагаються створити загрози для об’єктів ядерної енергетики?”

Наступ на Курську область він тоді назвав спробою України покращити переговорну позицію.

На початку червня Путін говорив, що Росія готова перейти до мирних переговорів, якщо Україна виведе війська з території анексованих Росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, а також відмовиться від вступу до НАТО.


Копіювати

Залишити відповідь