путін зробив передвиборчий подарунок проросійській владі Грузії

Політика, Світ

путін підписав указ, який знімає обмеження для громадян Грузії на перебування в росії без віз.

Про це повідомляє Медіазона з посиланням на портал правових актів рф.

Указ вносить зміни до документа, підписаного путіним у травні 2023 року. У ньому йшлося про те, що громадяни Грузії можуть перебувати в рф без оформлення візи не більше 90 днів. У разі перевищення цього терміну, а також для роботи та навчання у країні грузинам потрібна була віза. Новий указ скасовує цю вимогу. Під час відвідин рф громадянам Грузії потрібні лише документи, що засвідчують особу.

З 2000 року до травня минулого року в рф взагалі діяв візовий режим для громадян Грузії.

26 жовтня у Грузії мають пройти парламентські вибори, так що такий крок рф є очевидною грою на боці чинної проросійської влади країни.В Єврокомісії вже заявили, що парламентські вибори, які відбудуться у Грузії, стануть вирішальними для її просування до членства в Євросоюзі та критично важливим тестом для демократії.

Раніше ми писали, що у відповідь на антиєвропейські дії та риторику правлячої партії Грузії, Європейський Союз вирішив призупинити зустрічі на високому рівні з представниками грузинського уряду.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе підтвердив, що його партія Грузинська мрія продовжить використовувати тему війни в Україні для передвиборчих цілей.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь