Пиріг з капустою і яйцем з повітряного тіста, ніжний соковитий, з’їдається без залишку

Світ

Пиріг з капустою та яйцем. Виходить неймовірно смачний, ніжний та соковитий. Тісто надзвичайно повітряне. Готується швидко, рекомендую приготувати.

Тісто:

  • Сир – 250 гр.
  • Вершкове масло – 125гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 300-350гр.
  • Цукор – 1-ч.л.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Сіль – 1/2ч.л.

Начинка:

  • Капуста – 400 грн.
  • Яйця – 3 шт.
  • вода – 50 мл.
  • Вершкове масло – 20 гр.
  • Сіль – 1/2ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Для початку приготуємо начинку. Капусту наріжемо соломкою, ріпчасту цибулю поріжемо кубиком, в сковороду наливаємо трохи олії і трохи води, кладемо капусту з цибулею. солимо, перемішуємо. Тушкуємо під кришкою 20-25 хвилин до готовності.

Поки капуста остигаємо приготуємо тісто. У миску кладемо сир (у нас домашній), розбиваємо 2 яйця, сіль, цукор до смаку, розпушувач, перемішуємо виделкою, щоб подрібнити сир. Додаємо розм’якшене вершкове масло і знову перемішуємо.

Додаємо просіяне борошно. замішуємо тісто. Борошна може піти більше чи менше, все залежить від вологості сиру, додаємо по потребі, замішуємо тісто. Тісто виходить м’яке, еластичне.

Відварені яйця наріжемо кубиком і додамо до капусти, що остигнула, трохи посолимо, додамо спеції за смаком і перемішаємо. Начинка готова.

Тісто ділимо на 2 частини, одна менша, інша побільше.

Спочатку розкочуємо за формою ту частину, яка менша. Форму, у нас кругла діаметр 26 см, змащуємо рослинною олією і укладаємо на дно підготовлений коржик. Кладемо начинку, розподіляємо формою, зверху на начинку кладемо вершкове масло.

Розгортаємо більшу частину тіста, накриваємо начинку і повертаємо коржик під нижній край по колу

Зверху змащуємо жовтком. Випікаємо в розігрітій духовці за температури 180 градусів 35-40 хвилин до рум’яності. Пиріг виходить дуже смачний, особливо тісто, воно настільки м’яке, повітряне та ніжне, що хочеться їсти та їсти без зупинки.

Залишити відповідь