Пиріжки ніжні та повітряні як пух. Сама продавщиця пиріжків розповіла рецепт

Життя

Ці повітряні пиріжки не вбирають зайву олію і наступного дня вони як свіжі. Їх зручно розігріти у мікрохвильовій печі або на сковорідці, додавши трохи вершкового масла.

Покроковий рецепт приготування страви:
Для начинки 800 г картоплі варимо, потім змішуємо його з обсмаженою цибулею, додаємо сіль, перець і нарізаний кріп.

Приготування тіста починаємо з відціджування води з відвареної картоплі, охолоджуємо його до стану теплого і додаємо сіль,  яйце, дріжджі і олію. Просіявши борошно, вмішуємо його поступово в  тісто, щоб воно вийшло м’яким, еластичним і водночас щільним. Змащуємо посуд та тісто олією, залишаємо його у місці теплом на 2 години.

Для начинки картоплю перетворюємо в пюре, змішуємо з обсмаженою цибулею, перцем і дрібно нарізаним кропом. Робочу поверхню і руки змащуємо олією, розділяємо на порції тісто, обробляємо їх і розкачуємо в коржики качалкою. Кладемо начинку на кожен коржик, формуємо пиріжки і на сковороді обсмажуємо їх до золотистого кольору з обох боків.

Люблю додавати в начинку шматочки вареної курки, смажені гриби або інші інгредієнти, готуючи як солоні, так і солодкі варіанти.

Ось що нам знадобиться:
ТІСТО:

відвар картоплі тепле – 400 мл
сіль – 1 ч.л
яйце – 1 шт
дріжджі свіжі – 10 гр (сухих 5 гр)
олія соняшникова – 50 мл
борошно – 600 гр
НАЧИНКА:

картопля – 800 гр відварити
сіль+перець за смаком
цибуля ріпчаста – 1-2 шт обсмажити
олія рослинна для обсмажування
Джерело

Залишити відповідь