Рада готується збільшити зарплату прокурорам на три мільярди гривень

Політика

Комітет Верховної Ради з питань бюджету відхилив поправки до законопроєкту «Про державний бюджет України на 2025 рік», якими пропонувалося відмовитися від збільшення зарплат прокурорів. Таким чином, зарплати прокурорів наступного року можуть зрости на 37%. На це потрібно буде спрямувати три мільярди гривень.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк на своєму телеграм-каналі.

За його словами, таке рішення підтримали 14 членів комітету, четверо утрималися, ще один проголосував проти.

«За наполяганням депутатів з профільного комітету та першого заступника генпрокурора пана Хоменка та голови Ради прокурорів, ️Бюджетний комітет все ж таки відхилив поправку, яка прибирає збільшення зарплат прокурорів на майже 3 млрд грн. Це підвищення на 37%… По факту, Комітет погодив збільшити в бюджеті прокурорам зарплати у 2025 році», — написав Железняк у Telegram.

У наступному повідомлені він зазначив: «Підняли історично податки – вирішили зайнятися історичним популізмом. Тільки був скандал про виплати прокурорам – підтримали збільшити зарплати прокурорам на 37%.Нагадаємо, що 28 жовтня президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді проєкт постанови про надання згоди на звільнення Андрія Костіна з посади генерального прокурора.

22 жовтня Андрій Костін подав у відставку з посади очільника Офісу генпрокурора.

Рішенню щодо відставки передувало засідання Ради національної безпеки і оборони України під головуванням президента Зеленського. Там розглянули ситуацію з МСЕК та зловживаннями з боку посадових осіб різних державних органів з отриманням інвалідності. Президент наголосив, що відповідальність за таку ситуацію має нести і генеральний прокурор.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь