Рада звернулася до G7 щодо подальшої підтримки України у протидії агресії рф

Політика

Верховна Рада ухвалила звернення до парламентів та урядів держав – членів «Групи семи» щодо подальшої підтримки України у протидії збройній агресії рф.

Про це повідомив народний депутат із фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі.

Постанову за номером №11537 підтримали 317 народних депутатів.

«Від імені українського народу Верховна Рада закликає міжнародних партнерів проявити єдність і рішучість у справі захисту цілей та принципів Статуту ООН та протидіяти злочинним діям Російської Федерації, що спрямовані на знищення України як держави, підрив глобальної архітектури безпеки та розкол міжнародної спільноти», – йдеться у зверненні.

Крім того, Україна закликала країни G7 протидіяти спробам держави-агресора «легітимізувати» вчинені нею зухвалі порушення Статуту ООН.Україна просить визнати її право на боротьбу проти збройної агресії до повного відновлення територіальної цілісності країни у межах міжнародно визнаного державного кордону. Парламентарії закликають сприяти активній участі держав-членів ООН у реалізації Формули миру.

У документі також наголошується на необхідності консолідувати зусилля з надання Україні фінансово-економічної допомоги, зокрема у відновленні її об’єктів енергетичної інфраструктури, гуманітарної допомоги, активізувати зусилля з надання Україні військової допомоги, зокрема скоротивши строки її надання.

У зверненні країни-партнерів закликали зняти всі обмеження на використання Україною далекобійної зброї західного виробництва для ударів по всіх законних військових цілях на території рф та посилити політико-дипломатичний і санкційний тиск на керівництво країни-агресорки.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що надання Україні кредиту у 50 млрд євро від «Великої сімки» (G7) до кінця цього року дасть змогу «масово закуповувати зброю».

Найближчими місяцями країни Великої сімки укладуть рамкову угоду про надання Україні кредиту, що обслуговуватиметься за рахунок доходів від заморожених активів рф.

Глава Світового банку Аджей Банга погодився керувати кредитним фондом G7 для України, забезпеченим доходами від заморожених російських активів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь