Raiffeisen продав дочірній банк у Білорусі зі збитком у 300 млн євро

Політика, Світ

Raiffeisen Bank International AG (RBI) підписав угоду про продаж своєї частки у розмірі 87,74% у білоруському «Пріорбанку» компанії Soven 1 Holding Limited, завершивши переговори, про які було оголошено в лютому. Угода підлягає схваленню регулюючих органів та закриттю наприкінці року.

Про це повідомляє банк на своєму сайті.

Після закриття очікується, що негативний вплив угоди на консолідований прибуток Групи RBI становитиме приблизно на 300 млн євро, в основному через різницю між ціною купівлі та балансовою вартістю АТ «Пріорбанк».

Очікується, що закриття операції матиме подальший негативний вплив на консолідований прибуток Групи RBI у розмірі близько 500 млн євро.«Із завершенням цієї угоди RBI успішно вийде з білоруського ринку і тим самим знизить свою операційну складність відповідно до своєї стратегії зниження ризиків у Східній Європі. Під новим керівництвом АТ «Пріорбанк» працюватиме повністю незалежно», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ізраїльська компанія Wix, що дозволяє конструювати вебсайти, з 12 вересня припиняє надавати послуги резидентам росії.

Австрійська група Raiffeisen Bank International не змогла знайти покупця на свій банк у росії й почала готуватися до його відокремлення.

Раніше Європейський центральний банк вимагав від австрійського Raiffeisen Bank International згорнути свій бізнес на росії.

У Національному банку України критикували Raiffeisen Bank International за роботу у росії та білорусі.

30 березня Raiffeisen Bank International ухвалив рішення продати або вивести зі свого складу російський Райффайзенбанк.

Залишити відповідь