Рашисти відкладуть наступ на Покровськ до весни – британський військовий

Політика

Російські окупанти не наступатимуть на Покровськ в Донецькій області до весни. Втім, загарбники спробують оточити це місто.

Таку думку висловив військовий експерт та офіцер британської військової розвідки у відставці Френк Ледвідж в інтерв’ю NV.

Він зауважив, що у найближчі два місяці розпочнеться сезон бездоріжжя, і саме тому просуватися далі буде складно.

«Думаю, росіяни проводять найбільш підходящу для себе операцію: не здійснюють швидких маневрів, а використовують свої переваги у вогневій та живій силі. З того, що я читав, не думаю, що вони будуть наступати на Покровськ до весни. Але, схоже, вони намагаються тиснути, оточити місто», — висловився Ледвідж.

Британський військовий наголошує, що Покровськ наразі перебуває в зоні досяжності російської артилерії та ударних можливостей.«Вони (росіяни — ред.) досягають своєї мети — не давати ЗСУ використовувати це місто для логістичного забезпечення [районів] далі на схід. Відтак їм поки й не треба його захоплювати», — пояснив військовий експерт.

Раніше ми писали, що російські війська активно нарощують механізовані наступальні дії в західній частині Донецької області, намагаючись скористатися сухими умовами перед початком осінньої негоди.

Також нагадаємо, що у тимчасово окупованому Криму російські окупанти активно укріплюють західне узбережжя.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь