Рашисти застосували проти України нову крилату ракету

Політика

Під час масованої атаки 26 серпня окупанти вперше використали ракету «Калібр» із касетною бойовою частиною.

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко, передає Укрінформ. Вибухотехніки вперше виявили рештки такої ракети на Харківщині після масованої атаки по Україні 26 серпня.

«Під час учорашнього масованого удару ми вперше зафіксували застосування «Калібру» – ракети морського базування з касетною бойовою частиною. Його використали для удару по цивільному промисловому об’єкту. До цього застосовували касетні «Іскандери», що стало не рідкістю в 2024-му році. В 2023-му, 2022-му для нанесення дальніх ударів зазвичай використовували С-300, «Іскандери» – були корейські ракети – з фугасною бойовою частиною. Зараз використовують касетну», – розповів Тимошко.

Він наголосив, що ситуація в області залишається складною, проте дещо зменшилася кількість ударів авіабомбами.

«Хоча це відносно. Минулої доби було 12 КАБів, а позаминулої – жодного КАБа. Так, з початком Курської операції їх стало менше, є декілька днів, коли взагалі не застосовувалися», – сказав Тимошко.Нагадаємо, масований ракетно-дроновий удар рф 26 серпня був передусім спрямований проти енергетичної інфраструктури України.

Так, на Київщині були уражені два об’єкти енергетики, зокрема Київська ГЕС.

росія витратила на комбіновану ракетно-дронову атаку 26 серпня по Україні $1,2–1,3 млрд. Це рекордний показник за весь час повномасштабної війни.

Також це була наймасованіша повітряна атака росії.  рф використала 26 серпня 236 засобів ураження: 127 ракет і 109 ударних безпілотників. Силам оборони України вдалося збити 201 ціль: 102 ракети та 99 БПЛА.

Залишити відповідь