Рашисти знову атакували іноземне судно на Одещині, є жертви

Політика

9 жовтня увечері окупанти завдали удару балістичними ракетами по Одеській області. Відомо про щонайменше п’ять загиблих, дев’ятеро людей поранені.

Про це написав міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба у Telegram.

За його словами, росіяни вдарили по портовій інфраструктурі Одеської області. В результаті цього загинули п’ять осіб, ще дев’ять постраждали. Всі постраждалі – українці. Наразі їм надається медична допомога, п’ятеро перебувають у важкому стані.

Також під час атаки ушкоджень зазнало цивільне судно під прапором Панами – контейнеровоз «Shui Spirit». Варто зауважити, що це вже третє іноземне судно, атаковане Росією, за останні чотири дні.

«Україна сьогодні залишається гарантом продовольчої безпеки. Тому важливо припинити практику цього терору – достатньою кількістю зброї, протиповітряної оборони, дипломатією, санкціями та покаранням за кожен воєнний злочин», – написав Кулеба.Нагадаємо, у ніч проти 6 жовтня у порту «Південний» російська ракета пошкодила цивільне судно Paresa під прапором Сент-Кітс і Невіс, на якому було 6 тисяч тонн української кукурудзи. Це було двадцяте цивільне судно, що зазнало ушкоджень внаслідок російських атак.

7 жовтня увечері ворог вдарив балістичними ракетами, ціливши у портову інфраструктуру Одеси. Під удар потрапив суховантаж ОРТІМА під прапором Палау. Одна людина загинула, ще п’ятеро поранені. Тоді Кулеба вказував, що російські терористи цілеспрямовано намагаються зірвати роботу Українського зернового коридору.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь