Республіканці назвали партнерство зі США причиною військового зростання Китаю

Політика, Світ

Партнерство між США та Китаєм в університетах за останнє десятиліття дозволило отримати сотні мільйонів доларів федерального фінансування. Воно пішло на допомогу Пекіну в розробці критично важливих технологій, які можна використовувати у військових цілях.

Про це йдеться у доповіді республіканців у Конгресі, пише AP.

У доповіді йдеться, що США сприяли технологічному розвитку Китаю та військовій модернізації, коли американські дослідники працювали зі своїми китайськими колегами в таких сферах, як гіперзвукова зброя, штучний інтелект, ядерні технології та технології напівпровідників.

Хоча американські університети не беруть участі в секретних дослідницьких проектах, їхня робота — часто одна з найкращих у світі — має потенціал для перетворення на військові засоби, зазначає агентство.

У доповіді згадуються близько 8800 публікацій, у яких брали участь американські дослідники, що отримували фінансування від Міністерства оборони або розвідувального співтовариства США. Вони працювали з китайськими дослідниками, багато з яких були пов’язані з оборонною сферою та промисловою базою Китаю.Розслідування Палати представників також відзначило те, що воно описало як проблемні спільні інститути між американськими та китайськими університетами, які, як сказано в звіті, «приховують складну систему передачі критичних американських технологій і досвіду» до Китаю.

Раніше ми писали, що NVIDIA та кілька інших неназваних компаній отримали повістки до суду від Міністерства юстиції США. Міністерство посилює розслідування щодо виробника чипів у спробі знайти докази того, що компанія порушує антимонопольне законодавство.

Процесори продовжують надходити до китайських стартапів, попри американські експортні обмеження, що допомагає розвивати технології штучного інтелекту в Китаї.

Також нагадаємо, що США попередили Туреччину про наслідки за експорт військового обладнання в росію. Американська влада вимагає припинити постачання мікросхем та інших деталей, що використовуються в російській військовій техніці.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь