Ресурс ворожих військ на Покровському напрямку вичерпується, – майор ЗСУ Гетьман

Війна

Ресурс ворожих військ на Покровському напрямку вичерпується, – майор ЗСУ Гетьман

У вересні активність ворога біля Покровська суттєво зменшиться.

Найбільш інтенсивні бої тривалий час точаться на Покровському напрямку. Як зазначав головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, там “ворог кидає у бій все, що може рухатись, і наступати, намагаючись прорвати оборону наших військ”.

Рейтинг Путіна у Росії почав стрімко падати, – ISW

Тими військами, які є в розпорядженні Кремля на цьому напрямку, Покровськ не візьмеш

З Покровська триває евакуація, вже найближчими днями там припиняють роботу банківські установи. В експертному середовищі та ЗМІ лунає дедалі більше тривожних прогнозів про те, що відбуватиметься в Покровську та на Покровському напрямку найближчими тижнями.

Військовий експерт, майор Збройних сил України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман розповів Главреду, наскільки критичною є ситуація на Покровському напрямку, на які операції російські війська, накопичені там, ще здатні, наскільки велика загроза оточення та окупації Покровська, чому це місто може стати для ворога другим Бахмутом, а також коли вичерпається російський наступальний ресурс, і коли Росія буде готова до нового наступу.

“Для того, щоб росіяни могли окупувати Покровськ, їм потрібно вести бої вже в самому місті, а вуличні бої можуть тривати місяцями. Ворог це прекрасно знає, адже пам’ятає, якою була для нього ціна Бахмуту чи Авдіївки, наскільки важко було взяти ці населені пункти.

По-перше, тими силами і засобами, які зараз росіяни мають на Покровському напрямку, вони не зможуть захопити Покровськ. Вони можуть хіба що підійти впритул до міста чи спробувати його оточити.

читайте також:Україна перекидає до Покровська грізну бригаду, – Forbes

По-друге, вже відомо про те, що ми будемо підтягувати резерви на цей напрямок, підсилюючи наше угруповання.

По-третє, за інформацією військово-цивільних адміністрацій, у передмісті Покровська і Мирнограда зведені потужні фортифікації, здатні щонайменше призупинити російський наступ.

Біля Покровська вже менше і людей, і техніки, і штурмів

Крім того, наступальний потенціал ворога вичерпується. Адже армії готуються до наступу, не сидячи в курилці і морально налаштовуючись, а збираючи ударний кулак, який використовується для наступальних дій. Але рано чи пізно сила цього “кулака” вичерпується. Звичайними підкріпленнями, коли додається трошечки людей і трошечки техніки, ситуацію не виправиш. Якби це так просто було зробити, російська армія не готувалася б майже півроку до весняно-літніх наступальних дій, які тривають зараз.

Зараз є ознаки того, що російські війська на Покровському напрямку видихаються, що вичерпується їхній потенціал. Про це свідчить і зменшення кількості людей, які там ведуть бойові дії, і зменшення кількості штурмів. А найголовніше – росіяни починають повертати війська в бік Селідового з Покровського напрямку, тобто вони вважають, що там суттєвого просування вони не зможуть досягнути.

Крім того, противник зменшує активні штурмові дії на лінії фронту, тому що у нього закінчується ресурс. За оцінками і нашої розвідки, і наших закордонних друзів, російський ресурс для нинішнього наступу має вичерпатися до кінця вересня. Жодна армія світу не може вести наступ тривалий час, і, зазвичай, наступальні дії тривають чотири місяці. А далі потрібно зупинятися і готувати новий наступ, наступати півроку-рік безперервно неможливо”, – сказав військовий в інтерв’ю Главред.

Українські БПЛА спалили рідкісний російський комплекс РЕБ “Сапфір” на Курщині
У РФ стверджують, що система РЕБ “Сапфір” може заглушувати всі відомі типи дронів, однак вона виявилася безсилою перед українськими БПЛА.

Яблучний пиріг, що стане вашим новим фаворитом замість Шарлотки
Приготувавши пиріг за цим рецептом, більше не захочеться повертатися до всім відомої Шарлотки. Приготування просте та не займає багато часу. Пиріг виходить смачним, соковитим та ароматним

Екснардепа Березу подали в розшук через ухилення від армії, він утік з України — ЗМІ
За даними джерел, до Національної поліції надійшли документи на розшук колишнього народного депутата Борислава Берези через його ухилення від служби

Залишити відповідь