Рецепт дієтичної куті на Різдво

Події України

Кутя – невід’ємна частина різдвяного столу.  Вона символізує єдність, достаток і мир у родині. Її готують майже у кожному будинку, і кожна господиня за своїм рецептом.

Дієтичний варіант куті дозволяє насолодитися нею без зайвого цукру та калорій, зберігаючи при цьому насичений смак.

Факти ICTV знайшли чудовий рецепт. Варто приготувати!

Дієтична кутя: рецепт

Кутя – калорійна страва, її роблять такою сухофрукти, горіхи та цукор. Тому якщо додавати їх менше, можна зробити цю страву дієтичнішою.

Інгредієнти:

  • пшениця для куті ⠀
  • узвар (можна з медом) ⠀
  • мак перетертий без цукру
  • сухофрукти на ваш смак ⠀
  • цукати⠀
  • горіхи

Приготування:

  1. Відваріть пшеницю. Для цього промийте зерна, залийте їх водою у співвідношенні 1:3, доведіть до кипіння й варіть на маленькому вогні до м’якості. Час приготування залежить від сорту пшениці, зазвичай це займає 1,5 години. Злийте зайву воду та залиште охолоджуватися.
  2. Для узвару в каструлю налийте воду, додайте улюблені сухофрукти (яблука, груші, сливи), доведіть до кипіння й варіть на слабкому вогні 10–15 хвилин. Зніміть з плити й дайте узвару настоятися приблизно годину. За бажанням додайте трохи меду, коли напій охолоне, щоб зберегти корисні властивості.
  3. Підготуйте мак. Для цього замочіть його у гарячій воді на 20–30 хвилин, щоб він розм’як. Потім перетріть його у ступці чи за допомогою блендера до утворення пастоподібної маси.
  4. Курагу, чорнослив чи інші фруктів промийте, обсушіть та подрібніть.
  5. У великій мисці поєднайте пшеницю, мак, сухофрукти, горіхи й цукати. Все ретельно перемішайте.
  6. Влийте у кутю узвар. Кількість узвару регулюйте на свій смак.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Залиште кутю на кілька годин у прохолодному місці, щоб усі смаки поєдналися та збагатилися.

Ця дієтична кутя стане окрасою вашого святкового столу, адже вона поєднує традиції з користю для здоров’я. Смачного та щасливих свят!

Залишити відповідь