Рецепт дієтичної куті на Різдво
Кутя – невід’ємна частина різдвяного столу. Вона символізує єдність, достаток і мир у родині. Її готують майже у кожному будинку, і кожна господиня за своїм рецептом.
Дієтичний варіант куті дозволяє насолодитися нею без зайвого цукру та калорій, зберігаючи при цьому насичений смак.
Факти ICTV знайшли чудовий рецепт. Варто приготувати!
Дієтична кутя: рецепт
Кутя – калорійна страва, її роблять такою сухофрукти, горіхи та цукор. Тому якщо додавати їх менше, можна зробити цю страву дієтичнішою.
Інгредієнти:
- пшениця для куті ⠀
- узвар (можна з медом) ⠀
- мак перетертий без цукру
- сухофрукти на ваш смак ⠀
- цукати⠀
- горіхи
Приготування:
- Відваріть пшеницю. Для цього промийте зерна, залийте їх водою у співвідношенні 1:3, доведіть до кипіння й варіть на маленькому вогні до м’якості. Час приготування залежить від сорту пшениці, зазвичай це займає 1,5 години. Злийте зайву воду та залиште охолоджуватися.
- Для узвару в каструлю налийте воду, додайте улюблені сухофрукти (яблука, груші, сливи), доведіть до кипіння й варіть на слабкому вогні 10–15 хвилин. Зніміть з плити й дайте узвару настоятися приблизно годину. За бажанням додайте трохи меду, коли напій охолоне, щоб зберегти корисні властивості.
- Підготуйте мак. Для цього замочіть його у гарячій воді на 20–30 хвилин, щоб він розм’як. Потім перетріть його у ступці чи за допомогою блендера до утворення пастоподібної маси.
- Курагу, чорнослив чи інші фруктів промийте, обсушіть та подрібніть.
- У великій мисці поєднайте пшеницю, мак, сухофрукти, горіхи й цукати. Все ретельно перемішайте.
- Влийте у кутю узвар. Кількість узвару регулюйте на свій смак.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Залиште кутю на кілька годин у прохолодному місці, щоб усі смаки поєдналися та збагатилися.
Ця дієтична кутя стане окрасою вашого святкового столу, адже вона поєднує традиції з користю для здоров’я. Смачного та щасливих свят!