Рецепт приготування маку для куті
Найважливішою стравою на різдвяному столі вважається кутя. У мережі безліч рецептів на будь-який смак – від традиційних до фьюжен. Проте більшість із них об’єднує один інгредієнт – мак.
Ба більше, не варто шкодувати маку, адже він у куті символізує достаток. Вважається, що чим багатшою (тобто смачнішою і ситнішою) буде кутя, тим кращим буде врожай і вищий достаток у сім’ї.
Однак не слід в кутю просто засипати мак, його перед цим треба підготувати.
Як правильно приготувати мак для куті
Інгредієнти:
- мак – 200 г;
- цукор – 100 г.
Спосіб приготування
- Спочатку мак потрібно залити окропом і залишити до остигання. Вода повинна покрити мак для куті на 2-3 пальці. За цей час мак набухне і його легко можна буде розтерти.
- Потім варто злити воду, але на дні трохи залиште, інакше мак може швидко підсохнути.
- Потім три столові ложки маку покладіть у макітру і починайте терти макогоном. Можна використати і ступку. Якщо її немає, підійде будь-який міцний посуд і дерев’яна товкачка.
- Щойно мак виділить так зване молочко, потрібно додати дві ложки цукру і продовжувати терти.
- Перетертий мак перекладаємо в інший посуд, і продовжуємо такі ж маніпуляції з порцією, що залишилися.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо у вас немає бажання перетирати мак, як у давнину, можна скористатися м’ясорубкою. Досить просто кілька разів пропустити мак через неї.