Рецепт рулету з бабусиного зошита — виходить з першого разу
Я просто обожнюю макові рулети, адже це ідеальне частування до чаю. Смачно, ситно, в міру солодко. Часто готую рулет за цим рецептом для своїх рідних, адже це улюблена солодка начинка дітей. Звичайно, ця випічка буде ще смачнішою, якщо ви будете готувати з любов’ю
Тісто за цим рецептом м’яке та пишне, і ми спершу розповімо, як приготувати саме його.
Інгредієнти для тіста:
- молоко 250 мл
- вершкове масло 100 г
- яйце 3 шт.
- цукор 0,5 скл.
- дріжджі 50 г
- сіль 0,5 ст. л.
- пшеничне борошно 800 г
- соняшникова олія 50 мл
- ванілін 1 дрібка
Потрібно розчинити дріжджі в теплому молоці, а потім додати ще розтоплене вершкове масло, цукор та яйця. Все ретельно змішати. Борошно потрібно просіяти з ваніліном одразу в молочну суміш. Додати ще сіль до суміші та рослинну олію. Замісити тісто.
Взяти пакет та змастити його рослинною олією. Помістити всередину тісто та зав’язати пакет так, щоб усередині залишилося трохи вільного простору
Візьміть велику глибоку каструлю та налийте в неї холодну воду. Потім помістити в таз пакет з тістом і залишити його підійматися на одну годину. В кінці пакет має спливти.
Інгредієнти для рулету:
- мак 200 г
- цукор 200 г
- вода 0,5 л
- сіль 1 ч. л.
- яйце 1 шт.
- молоко 1 ст. л.
- тісто 500 г
Потрібно промити мак, а потім залити чистою водою та варити протягом пів години. Потім мак процідити, щоб зайва рідина стекла, а саму гущу потрібно перемолоти тричі. Потім додати до неї сіль та цукор.
Змастити робочу поверхню рослинною олією та викласти все тісто. Потім це тісто слід розділити на 2-4 частини (за кількістю рулетів). Потім розкачати все в коржі середньої товщини та викласти начинку
Змастити деко рослинною олією та викласти сформовані рулети. Потім змішати яйце з молоком та змастити поверхню виробів з тіста. Розігріти духовку до 200 градусів та випікати рулети 25 хвилин.
Ось така випічка готова, смачного!