Рецепт салату з кабачків “Тещин язик”, що підкорив мільйони! Готую без стерилізації – все дуже просто!такої смакоти ви ще точно не пробували

Події України

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачки 3 кг
  • Перець солодкий 500 гр
  • Перець гострий 1 шт
  • Часник 100 гр
  • Цукор 200 гр
  • Сіль 2 ст. ложки, 50 гр
  • Олія 200 мл
  • Оцет 9% 100 мл
  • Томатний сік 700 мл
  • Томатна паста 250 гр

Виходить 7 банок по 700 мл

Покрокове приготування:

1. Беремо кабачки, шкірку видаляємо. Розрізаємо на 2-3 частини. Кожну частину на два-три шматочки і потім смужки. Якщо кабачки перестигли шкірку чистим і вирізаємо серединку. Вага кабачків у очищеному вигляді 3 кг.

2. Солодкий перець, у чистому вигляді 0,5 кілограми, нарізаємо великою соломкою в такт кабачкам.

3. Потім у велику каструлю з товстим дном наливаємо олію, -у мене десяти літрова.
Додаємо томатний сік 700 мл. Кладемо томатну пасту 250 гр, всипаємо сіль 2 столові ложки та цукор 200 грамів. Все перемішуємо до розчинення солі та цукру.

Перекладаємо кабачки та солодкий перець у маринад, все з’єднуємо.

4. Ставимо каструлю на плиту, прикриваємо кришкою, максимальна потужність плити. Доводимо до кипіння, періодично перемішуємо так все рівномірно прогрівається.

5. Часник 100 грамів та гострий перець подрібнюємо блендером.

6. Зменшуємо потужність плити і тушкуємо кабачки 25 хвилин після закипання, періодично перемішуємо.

7. Додаємо часник з перцем та оцет 9% 100 мл. Перемішуємо. Накриваємо кришкою, щоб оцет не випаровувався та варимо з моменту закипання 5 хвилин.

8. Розкладаємо кабачки по стерилізованих банках. Каструля на плиті, її не відключаємо до останньої банки.
Накриваємо банки прокип’яченими кришками та закручуємо.

9. Банки не перевертаємо, накриваємо чимось теплим і залишаємо остигати.
Зберігаємо при кімнатній температурі. Спробуйте!

ВСІМ СМАЧНОГО!

Залишити відповідь