Рецепт соковитого, мокрого торта, який тане в роті
Торт виходить надзвичайно смачним і ніжним. Коржі вологі, а крем в міру солодкий. Готується просто, а насолоди ви отримаєте потім море
Для коржа візьміть наступні продукти:
- Цукор – 200 г;
- Яйця – чотири штуки;
- Какао – три стол. ложки;
- Борошно – 200 г;
- Вершки жирністю 10% для просочення коржа – 200 мл;
Для крему візьміть наступні продукти:
- Молоко – 200 мл;
- Цукор – 150 г;
- Кокосова стружка – 200 г (якщо сильно дрібна, то трохи більше візьміть);
- Масло вершкове – 150 г.
Мокрий торт: покроковий процес приготування
Яйця з’єднуємо з цукром і збиваємо до отримання білої маси.
Борошно з’єднуємо з какао і всипаємо поступово в яєчну масу, акуратно домішуючи за допомогою лопатки
Форму промазуємо маслом і перекладаємо в неї тісто
Випікати корж слід при 180 °. Нехай потім остигає.
У каструльку наливаємо молоко, кладемо масло, всипаємо цукор і поміщаємо на вогонь, щоб розтопити масло.
Тепер в суміш всипаємо кокосову стружку і розмішуємо.
Після закипання, варимо крем на вогні слабкої інтенсивності, періодично помішуючи.
Корж розрізаємо на дві частини і просочуємо кожну вершками (можна цього не робити, але так смачніше).
Покриваємо один корж кремом або два, як вам більше подобається. Якщо будете покривати торт глазур’ю, то верхній корж не змащувати кремом. Можна посипати його тертим шоколадом.