Режисер Рідлі Скотт пояснив, чому не покликав Рассела Кроу в «Гладіатор 2»

Політика

Британський режисер Рідлі Скотт, який зняв «Гладіатора» з Расселом Кроу в головній ролі, поділився, що повернення актора в другому фільмі зіпсувало б кульмінацію в першій частині.

Про це пише Screen Rant.

У листопаді 2024 року відбудеться премʼєра історичного фільму Рідлі Скотта «Гладіатор 2». В оригінальному фільмі 2000 року, знятому також британським режисером, головну роль іспано-римського генерала Максима Децима Мерідія зіграв новозеландський актор Рассел Кроу. За сюжетом він загинув після перемоги над Коммодом і відновлення Риму, як планував Марк Аврелій.

В історії «Гладіатора 2» цього разу головним героєм буде Луцій Вер, якого зіграє Пол Мескаль. Він піде стопами Максима, стане гладіатором і намагатиметься врятувати Рим від його корумпованих лідерів.

Рідлі Скотт поділився, що не консультувався з Расселом Кроу щодо другої частини фільму. Він висловив вдячність за роботу з актором, а також відзначив його зразкову кар’єру. Скотт також розповів, як виникла ідея «Гладіатора 2».«Сюжет, чесно кажучи, був у нас під носом. Я думаю, що це було настільки близько у нас під носом, що ми думали, що це занадто просто. Я вважаю, що він (Рассел Кроу, – ред.) все ще один із найкращих акторів у світі, і я думаю, що в нас хороші стосунки. Я сподіваюся, що ми їх збережемо. За умови, що він не почне сваритися через те, що з ним не консультувалися. Чого б мені це робити? Він мертвий», – зазначив Скотт.

Попри те, що Кроу був невіддільною частиною успіху першого фільму, продовження з ним не спрацювало б, враховуючи долю Максимуса. Будь-який спосіб повернути Максимуса на екран зменшив би значення жертви персонажа та кульмінацію фільму «Гладіатор». Режисер вважає, що повернення Кроу зіпсувало б ідеальний кінець оригінального фільму.

Головні ролі у новій стрічці виконують Педро Паскаль та Пол Мескал, до акторського складу також доєднався Дензел Вашингтон.

В український прокат «Гладіатор II» виходить 14 листопада 2024 року.

Раніше американська кіноакадемія повідомила, що планує додати до скороченої міжнародної телеверсії «Оскара» фрагмент із нагородженням фільму «20 днів у Маріуполі» після обурення в Україні.

Нагадаємо, перемогу фільму «20 днів у Маріуполі» та промову режисера стрічки Мстислава Чернова не показали в скороченій міжнародній телеверсії 96-ї церемонії вручення премії «Оскар».

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до керівників The Walt Disney Company з проханням включити фрагмент із нагородженням авторів української стрічки «20 днів у Маріуполі» у міжнародну телеверсію церемонії «Оскар».

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь