рф готує удари по українській атомній енергетиці – очільник МЗС

Політика

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга повідомив, що, за даними розвідки, росія готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України. Це включає розподільчі пристрої АЕС та підстанції, які є важливими для безпечної роботи атомної енергетики.

Сибіга зазначив, що такі атаки можуть призвести до ядерного інциденту з глобальними наслідками, і вся інформація вже передана міжнародним партнерам та МАГАТЕ. Він підкреслив, що росія є єдиною країною, яка захопила атомну станцію в Європі, та закликав міжнародні організації запобігти цьому сценарію.

Міністр також висловив вдячність МАГАТЕ за рішення про розширення місій на енергетичних об’єктах України і закликав до постійної присутності місій на всіх критичних об’єктах.

Раніше ми писали, що Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) на своїй 68-й генеральній конференції ухвалило резолюцію щодо ядерної безпеки в Україні. Вона закликає росію негайно деокупувати Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) та повернути її під суверенний контроль України.

Також нагадаємо, що очільник Міжнародної агенції з питань атомної енергетики Рафаель Гроссі побував на Запорізькій АЕС та зміг оцінити пошкодження, завдані градирні під час пожежі 11 серпня.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь