рф хоче мобілізувати десятки тисяч підсудних для війни проти України

Політика, Світ

Державна дума російської федерації ухвалила законопроєкт, який дозволяє залучати до війни проти України не лише вже засуджених або тих, хто перебуває під слідством, але й понад 20 тисяч підсудних.

За інформацією росЗМІ, хоча закон ще не підписав путін, у російських слідчих ізоляторах вже почали готуватися до звільнення підсудних для відправлення на війну. Один із адвокатів зазначив, що з близько 60 тисяч підсудних планується забрати 40%.

З кожного СІЗО можуть бути відправлені на фронт близько 100 підсудних, а в Росії працює 210 ізоляторів, що може означати, що на війну відправлять понад 20 тисяч осіб. Оперативникам та слідчим обіцяють премії за переконання підсудних укласти контракт на службу.

Джерела, близькі до Генштабу, вказують на те, що рішення залучати підсудних до СВО свідчить про виснаження традиційних джерел поповнення особового складу, які вже не є такими значними, як раніше.

Раніше ми писали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц планує телефонну розмову з російським диктатором володимиром путіним. Телефонна розмова запланована напередодні саміту G20 у Бразилії.Також нагадаємо, що новообраний генеральний секретар НАТО Марк Рютте закликав не слухати ядерні погрози росії. Він акцентував, що союзники зараз не бачать прямих ризиків застосування ядерної зброї.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь