рф хоче відправити «казаків» з окупованої території Запорізької області на фронт

Політика

Російські окупанти на тимчасово окупованій частині Запорізької області почали реєстрацію казачих організацій. Зокрема, вони планують порахувати так званих казаків і використовувати їх як мобілізаційний резерв для армії рф.

Згідно з інформацією Центру національного спротиву (ЦНС), всі казачі організації тепер будуть лише зареєстрованими, оскільки під час воєнного стану займатися суспільною діяльністю в регіоні вважається неприйнятним.

Окрім цього, в Бердянському районі формують два казацькі класи у місцевих школах, що планується зробити в усіх навчальних закладах окупованих територій. Ця ініціатива спрямована на пропаганду і формування нової ідентичності, яка не має нічого спільного з історичним українським козацтвом.

ЦНС підкреслив, що казачі групи активно беруть участь у мілітаризації населення та репресіях проти тих, хто не підтримує окупаційну владу, виступаючи як інструмент контролю та терору.

Раніше ми писали, що росія вирішила виплачувати гроші своїм громадянам, які переїдуть на тимчасово окуповані території України, зокрема частини Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, а також Криму.Також нагадаємо, що російські окупанти продовжують здійснювати масштабну депортацію українських дітей на територію рф. Під виглядом «відпочинку» у дитячих таборах, їх відправляють на перевиховання.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь