рф почала кампанію з дискредитації Гарріс

Політика, Світ

За інформацією звіту Центру аналізу загроз Microsoft (MTAC), російські боти активно поширюють фейкові відео, спрямовані на дискредитацію кандидатки у президенти США Камали Гарріс.

Зокрема, дві групи тролів, Storm-1516 і Storm-1679, створили та поширювали дезінформаційні ролики, які набрали мільйони переглядів.

Один із фейкових відео показує інцидент, де нібито прихильники Гарріс нападають на учасника мітингу на підтримку Дональда Трампа. Інший ролик показує акторку, схожу на Гарріс, яка нібито втекла з місця ДТП. Ці відео були поширені від імені вигаданого місцевого ЗМІ з Сан-Франциско, створеного незадовго до їхньої публікації.

Storm-1679, яка раніше займалася створенням контенту про Олімпійські ігри, тепер спрямовує свою увагу на дискредитацію Гарріс. Одне з відео, де на рекламному щиті в Нью-Йорку показано неправдиві заяви віцепрезидентки, набрало понад 100 тисяч переглядів у Telegram лише за кілька годин.

Microsoft попереджає, що перед виборами у США можна очікувати зростання кількості подібних фейкових політичних відео, створених росією для впливу на політичну ситуацію.Раніше ми писали, що кандидат у президенти США Дональд Трамп вважає, що новий замах на його життя стався через риторику президента Джо Байдена та віцепрезидента Камали Гарріс.

Також нагадаємо, що кандидатка на посаду президента США від демократів Камала Гарріс відреагувала на стрілянину біля місця, де кандидат від республіканців Дональд Трамп грав у гольф у Trump International Golf Club у Вест-Палм-Біч, штат Флорида.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь