рф використовує для патрулювання у Чорному й Азовському морях усі зразки авіатехніки, – ВМС

Політика

Російські загарбники використовують для патрулювання в акваторії Азовського та Чорного морів усі наявні у них зразки авіаційної техніки. Так вони намагаються убезпечити рештки свого флоту.

Про це в телеефірі повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«Вони патрулюють західну частину узбережжя півострову Крим і, звісно, південного із застосуванням гелікоптерів протидронової боротьби. Тобто авіація задіяна максимально, можна побачити весь наявний авіапарк – від гвинтових доволі повільних літаків до фронтових бомбардувальників», – сказав Плетенчук.

Плетенчук підкреслив, що у такий спосіб росіяни намагаються убезпечити рештки свого флоту, який залишається у пунктах базування, від можливих дронових атак. Крім того, вони здійснюють оборону Кримського мосту.

Щодо роботи українського морського коридору, то наразі він працює. Попри обстріли у портах Одеси продовжують відвантаження продукції.Спроби росіян завдавати вогневі ураження по портовій інфраструктурі України не є новими, в цих реаліях Україна працює на перший рік та навчилася протидіяти ворогу, зазначив Плетенчук.

«Наприклад, ми забезпечуємо захист на воді, в першу чергу, це протимінна діяльність. І, як бачите, кейсів з мінною небезпекою вже тривалий час не відбувається», – додав представник ВМС.

Станом на ранок 19 жовтня, в Чорному морі росія тримала один корабель, який є носієм крилатих ракет типу Калібр, проте загальний залп наразі складає 0 одиниць.

Держава-агресор виводить в Чорне море кораблі-ракетоносії для відволікання української ППО під час масованих атак, зазначив речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь