Російські “Шахеди” цієї ночі полетіли у іншому напрямку, а саме до Білорусі і РФ

Війна

Російські “Шахеди” цієї ночі полетіли у іншому напрямку, а саме до Білорусі і РФ

Ворог намагався влаштувати пекельну ніч українцям, але не вдалося.

У ніч на 31 серпня 2024 року ворог завдав удару балістичною ракетою “Іскандер-М” із Воронезької обл., чотирма зенітними керованими ракетами С-300 із окупованої Донеччини та 52-ма ударними БпЛА типу “Shahed-131/136” із Курської обл. – РФ. Про це повідомляє пресцентр командування Повітряних сил.

Завдяки РЕБам наші сили приземлили 25 безпілотників ворога

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Що вдалося знищити нашій ППО? В результаті протиповітряного бою збито 24 ударних БпЛА “Shahed-131/136”, 25 – локаційно втрачені (упали самостійно). Два безпілотники полетіли в напрямку Росії, ще один – у республіку Білорусь.

За даними Повітряних сил, протиповітряна оборона працювала у Київській, Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській та Сумській областях.

Цікаво, що цієї ночі, 31 серпня, російські загарбники вчетверте (!) за тиждень атакували Київ ударними безпілотниками. Також повідомлялося, що на Київщині працювала ППО, минулося без ворожих влучань у житлову та критичну інфраструктуру.

Ще на початку доби Повітряні сили ЗСУ повідомили про загрозу ворожих ударних безпілотників з північного напрямку. “Ударні БпЛА на Сумщині, курсом на Полтавщину”, – попередили у ПС. Згодом Повітряні сили повідомили про нові групи “шахедів”:

БпЛА в південній частині Чернігівщини, курс західний/південно-західний;

Декілька груп БпЛА на Сумщині, курс південно-західний;

БпЛА на межі Харківщини ти Полтавщини, курс південний;

БпЛА на півночі Полтавщини, курс південний;

БпЛА в південній частині Полтавщини, курс південний.

Пошкоджено чотири приватні будинки на Чернігівщині

Про шкоду, завдану цим обстрілом, офіційні джерела не повідомляли. Лише у Чернігівській області зафіксували пошкодження від падіння уламків “Шахедів”. У ніч на 31 серпня 2024 року війська РФ спрямували ударні дрони на Черкащину. Про це повідомив у телеграм-каналі голова Черкаської ОВА Ігор Табурець. “Ніч і ранок на тривозі. Нарешті відбій. За попередніми даними, наші оборонці знищили в небі над областю 3 “шахеди”. Через падіння уламків у Черкаському районі пошкоджено чотири приватні будинки. Однак люди не постраждали. Це найголовніше”, – йдеться у повідомленні.

На фронті загинув історик і археолог зі Львова Юрій Ревера
На війні проти російських окупантів у Донецькій області 27 серпня загинув 51-річний оператор БПЛА Юрій Ревера. Наш захисник був істориком за освітою, 14 років працював у Науково-дослідном…

Безугла заявила, що українська ППО збила три літаки ЗСУ
Депутатка зробила ще одну скандальну заяву.

Микола Олещук звільнений з посади командувача Повітряними силами ЗСУ
У п’ятницю, 30 серпня, президент Володимир Зеленський звільнив Миколу Олещука з посади командувача Повітряними силами ЗСУ.

Залишити відповідь