Російський дрон опинився за 70 км від кордону з Литвою

Політика

Минулої ночі, 7 вересня, до Білорусі залетіли щонайменше вісім російських дронів. Один із них опинився за 70 км від кордону з Литвою.

Про це повідомила моніторингова групу «Беларускі Гаюн» на своєму телеграм-каналі.

«За ніч з 6 на 7 вересня на територію Білорусі залетіли не менше 7 дронів-камікадзе типу «Шахед» і, ймовірно, вперше зайшов також один розвідувальний російський БПЛА типу Supercam», – йдеться у повідомленні.Крім того, за даними моніторингової групи, один з «Шахедів» залетів і до Брестської області, продовживши рух на північ.

«Даний «Шахед» зайшов у Гродненську область (вперше за весь моніторинг) і долетів до самих Кореличів і Новогрудка, тримаючи курс у напрямку кордону з Литвою. Даний «Шахед» міг пролетіти над Білоруссю на північ близько 200 км, що з ним трапилося далі – невідомо», – уточнює Гаюн.

 Також відомо, що протягом усієї ночі в небі над Білоруссю працювали винищувачі та гелікоптери ВПС Білорусі.«Всього винищувачі ВПС РБ злітали з аеродрому Барановичі 4 рази, а гелікоптери з Мачулищів піднімалися двічі. Авіація була помічена не тільки на півдні країни, але також і на самій півночі – в районі Островця та Вілейки», – додали представники монітрингової групи.

Нагадаємо, що у ніч на 7 вересня росія атакувала Україну «Шахедами». Сили української ППО збили 58 ударних БпЛА.

Вранці в центрі столиці біля Верховної Ради знайшли уламки збитих російських дронів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь