Російський губернатор Псковської області отримав підозру у фінансуванні війни проти України

Політика

В україні заочно повідомили про підозру губернатору Псковської області рф, який постачає техніку та засоби ураження Збройним силам росії.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Посадовцю країни-агресора інкримінують ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

За даними слідства, підозрюваний неодноразово здійснював робочі візити до підрозділів Збройних сил рф на тимчасово захопленій території Запорізької області. Крім того, він сприяв постачанню засобів ведення бойових дій проти України.

Лише упродовж квітня – жовтня 2023 року він особисто передав російським військовим квадрокоптери, дрони, електроквадроцикли та понад 50 тонн екіпірування.Раніше українські правоохоронці зібрали докази причетності центробанку рф до забезпечення війни проти України. Підозру отримала голова центробанку Ельвіра Набіулліна.

Голова Національного банку України Андрій Пишний назвав голову Центробанку росії Ельвіру Набіулліну співучасницею злочинів російського диктатора володимира путіна.

У травні цього року Служба безпеки України повідомила, що зібрала доказову базу на Руслана Ареф’єва – голову правління російського ЦМРБанку, який фінансує війну рф проти України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь