росія може атакувати країни НАТО у відповідь на дозвіл далекобійних ударів, – ЗМІ

Політика, Світ

росія може посилити гібридні атаки на країни НАТО у відповідь на дозвіл США та Європи бити далекобійною зброєю по її території.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на неназваних офіційних осіб Європи та США.

Чиновники побоюються, що може збільшитися кількість диверсій та кібератак на країни НАТО, зазначає агентство.

Ще один анонімний співрозмовник повідомив, що росія може навіть наважитися завдати ударів по американським військам – прямі чи непрямі. Наприклад, вона може атакувати їх на Близькому Сході чи інших регіонах.

За словами одного з неназваних чиновників, 13 вересня президент США Джо Байден має обговорити застосування британських далекобійних ракет, підкріплених навігаційними даними США, із прем’єр-міністром Великобританії Кіром Стармером.Будь-які дальні удари, якщо їх схвалять, будуть завдаватися виключно за обмеженою кількістю військових об’єктів, сказав один із чиновників. росія буде використовувати цю інформацію для пропаганди в Африці та Латинській Америці, де вербує найманців для війни, зазначають джерела.

Bloomberg також процитував російського диктатора володимира путіна, який 12 вересня заявив, що такий крок зробить країни НАТО «безпосередніми сторонами конфлікту». Він пообіцяв ухвалити «відповідні рішення».

Російський диктатор володимир путін заявив, що удари Збройних сил України по території росії за допомогою далекобійної західної зброї будуть вважатися прямою участю західних країн у війні.

Раніше ми писали, що російський диктатор володимир путін висловив ідею про можливе обмеження експорту урану, титану та нікелю у відповідь на західні санкції.

Також нагадаємо, що російський диктатор володимир путін вимагає, аби його літак супроводжували російські винищувачі під час поїздки до Туреччини.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь