росія запустила десятки КАБів по власній території у Курській області

Політика

На тлі операції Збройних Сил України у Курській області росіяни б’ють керованими авіабомбами не лише по українських населених пунктах, а і по власній території.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

Він зазначив, що на кордонах із Сумською і Чернігівською областями росіяни з території рф активно застосовують керовані авіабомби та ударні безпілотники по районах українських населених пунктів, а також б’ють артилерією.

«Також російські КАБи вибухають і на території Курської області росії, де триває операція наших військ. Так, за минулу добу ворог завдав по власній території 15 авіаційних ударів, використавши при цьому 26 керованих авіабомб», – розповів Лиховій.

Українська операція у Курській області почалася 6 серпня, майже тиждень її офіційно не коментувала українська влада. 12 серпня Зеленський визнав її проведення.Україна контролює у Курській області близько 100 населених пунктів.

Сирський заявив, що Курська область була найслабшим місцем в обороні армії росії, тому Україна обрала її для удару.

В результаті протиповітряного бою в ніч на 3 жовтня ППО знищила 78 зі 105 дронів-камікадзе, запущених росією по Україні.

Нагадаємо, за минулу добу, 2 жовтня, Сили оборони України ліквідували 1 150 російських загарбників, знищили 6 танків та 17 ББМ ворога.

Також ми писали, що українські сили ППО збили всі безпілотники, якими ворог намагався атакувати Київ у ніч на сьогодні, 3 жовтня.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь